nieuws

Minister: ‘Geen behoefte aan vrije tap in café

Café

Elke ondernemer heeft de vrijheid om in zijn zaak een vrije tap te hebben, maar die behoefte is er niet.’ Die woorden sprak minister Kamp woensdag 18 september in de Vaste Kamercommissie van Economische Zaken tijdens een debat over de biermarkt. Volgens hem zitten gasten er niet op te wachten en weegt het niet op tegen de extra kosten voor ondernemers.

Minister: ‘Geen behoefte aan vrije tap in café

Kees Verhoeven van D66 maakte maandag bekend te pleiten voor ten minste één vrije tap in het café om op die manier ondernemers minder afhankelijk te maken van bierbrouwers.

Woensdag 18 september kwam de Vaste Kamercommissie bijeen om onder andere hierover met minister Kamp in gesprek te gaan.

Geen sprake van een probleem

In een reactie meldde de minister dat iedere ondernemer die vrijheid heeft en dat van een probleem geen sprake is. ‘De behoefte voor een vrije tap is er niet’, aldus Kamp.

Belangrijkste redenen zijn de klant die daaraan geen behoefte heeft en de extra kosten die daarvoor moeten worden gemaakt. ‘Als een café bijvoorbeeld Grolsch serveert, met daarbij een aantal speciaalbieren van dezelfde brouwer, dan is dit voor de gast voldoende.’

Bovendien, zo meldde de minister, hebben de kleine brouwers in gesprekken met hem aangegeven zich niet gehinderd te voelen door contracten van ondernemers met grote brouwers.

Reageer op dit artikel