nieuws

Proeflokaal Wynand Fockink over naar Bols

Café

Lucas Bols neemt het Amsterdamse proeflokaal Wynand Kockink over. Eigenaren Jan Galesloot enPaul Wanrooij dragen de exploitatie van hun proeflokaal, slijterij en distilleerderij over aan Lucas Bols. Bols is al bijna zestig jaar eigenaar van de merknaam Wynand Fockink en krijgt nu ook de exploitatie in handen.

Proeflokaal Wynand Fockink over naar Bols

Drankenfabrikant Bols wil het proeflokaal Wynand Fockink in de Pijlsteeg achter De Dam in Amsterdam in haar huidige opzet voortzetten. Het personeel blijft in dienst, dit geldt voor het proeflokaal, de slijterij en voor de distilleerderij. Het horecabedrijf schenkt op dit moment zeventig soorten likeuren en diverse jenevers.

Bols investeert de komende maanden in de uitbreiding van de capaciteit van de ambachtelijke distilleerderij zodat hier vanaf begin 2014 onder leiding van Lucas Bols’ meesterdistillateur Piet van Leijenhorst unieke distillaten voor jenever, gin en likeur van Wynand Fockink en Bols gemaakt kunnen worden.

Lucas Bols is naar eigen zeggen ’s Werelds oudste gedistilleerd merk (anno 1575). Fockink is opgericht in 1679.

Reageer op dit artikel