nieuws

Publieksprijs Koffie Top 100: Plein 10 Assen

Café

De nieuwe Koffie Top 100 van Misset Horeca wordt op 9 september bekendgemaakt. Deze is samengesteld op basis van het oordeel van een vakjury. Maar ook het publiek heeft een stem en bepaalt wie de Publieksprijs wint. De meeste stemmen van gasten vergaarde Plein 10 in Assen van de ondernemers Bert Erkelens en Annette Smid. Zilver is er voor Bagels & Beans in Hilversum en Coffeelicous uit Dordrecht eindigt als derde.

Publieksprijs Koffie Top 100: Plein 10 Assen

Dat de Publieksprijs – die dit jaar voor de tweede keer wordt uitgereikt – groeit in bekendheid, blijkt uit het aantal stemmen. De winnaar van vorig jaar – Doppio Espresso uit Hilversum – kwam op nummer één met 594 stemmen. De winnaar van dit jaar – Plein 10 in Assen – behaalde maar liefst 1909 stemmen. Bagels & Beans Hilversum behaalde 1378 stemmen en Coffeelicious wist er 626 op haar naam te zetten. In totaal zijn 9.553 stemmen uitgebracht via Facebook.

Plein 10 in Assen zette een eindspurt in na bekendmaking van de tussenstand op 7 augustus. Deze zaak nam toen nog de zevende plek in. Eigenaar Bert Erkelens beloofde zijn personeel een teamuitje mét overnachting bij een nummer-één positie. Plein 10 staat niet in de Koffie Top 100 zelf. In deze ranglijst worden namelijk geen bedrijven opgenomen met een volautomaat.

Bagels & Beans

Bagels & Beans Hilversum neemt met 1378 stemmen een mooie twee plaats in als het gaat om de publieksprijs Koffie Top 100. Eigenaresse Nicolette ten Velde geniet nog steeds na van al haar gasten die hebben gestemd. ‘Vanuit het hoofdkantoor zijn we genomineerd voor de Publieksprijs. Vervolgens zijn we gasten op gaan roepen: ‘Vind je onze koffie lekker? Stem op ons voor de Publieksprijs. En heel veel mensen hebben dat gedaan.’

Coffeelicious

Coffeelicious uit Dordrecht, in de tussenstand aan kop voor de Publieksprijs, eindigt uiteindelijk op nummer drie met 626 stemmen. De lunchroom van Joan en Fiona Buitenhuis ging pas dit jaar open en schenkt koffie van Goppion. De zaak telt veertig zitplaatsen. Onder de stemmers verlootte Coffeelicious een speciale tas en bij winst werd stemmers een gratis cappuccino in het vooruitzicht gesteld.

De top 10 Publieksprijs

1 Plein 10, Assen 1909*
2 Bagels & Beans, Hilversum 1378
3 Coffeelicious, Dordrecht 626
4 Doppio Espresso Groningen 395
5 Croissanterie Leurope, Stadskanaal 278
6 The Kitchen Drinks & Bites, Hoogeveen 243
7 Grand-cafe Eindeloos, Emmeloord 234
8 Lunchroom Puur, Sittard 228
9 Brasserie ’t Ogenblikske, Etten-Leur 174
10 Espressobar Hugo, Gorinchem 174

*Het aantal behaalde stemmen.

Reageer op dit artikel