Amsterdam staat tv-schermen horeca toe op 30 april

Amsterdam staat tv-schermen horeca toe op 30 april

Horecaondernemers in Amsterdam mogen op 30 april tv-schermen buiten neerzetten als ze zich houden aan voorschriften van de gemeente. Op terrassen moeten de televisies op het café zijn gericht en niet op de openbare weg.

De gemeente Amsterdam verzorgt zelf de plaatsing van de grote schermen, waarop het publiek de troonswisseling kan volgen. Deze schermen komen op het Museumplein, de Dam, de kop van het Java-eiland en bij het Oeverpark te staan. Burgemeester Eberhard van der Laan informeerde donderdagmiddag raadsleden over de spelregels waaraan horecabedrijven zich op 30 april moeten houden.

Ondernemers mogen in de stad niet zelf grote schermen plaatsen. Daar geeft de gemeente geen vergunning voor vanwege de drukte in de stad. Horecazaken die een tv-scherm op hun eigen terras willen plaatsen, mogen dat mits ze beelden van de plechtigheden en feestelijkheden rondom de troonswisseling laten zien.

Anders dan tijdens het WK-voetbal mogen horecaondernemers op 30 april wel met buitentaps en mobiele taps alcoholische dranken verkopen op de terrassen waar de tv-schermen staan.

Bron: ANP

Bekijk deze collectie

Wetgeving

In deze collectie alles over wetten en regels waar de horeca mee te maken heeft. Van de recente wijzigingen in de pensioenwet tot inzichten in de Bibob-regelgeving. Leer hoe je aan wet- en regelgeving voldoet en hoe je vergunningen aanvraagt.