Eindhoven wint zaak over clubhuis Satudarah

Eindhoven wint zaak over clubhuis Satudarah

De gemeente Eindhoven heeft terecht dwangsommen opgelegd aan motorclub Satudarah voor het gebruik van een bedrijfspand als clubhuis. Gebruik van het pand als clubhuis is in strijd met het bestemmingsplan en de algemene plaatselijke verordening (APV), zo oordeelde de rechter in Den Bosch maandag 24 juni.

De zaak was aangespannen door Satudarah. De rechter concludeert dat het pand werd gebruikt als clubhuis, hoewel Satudarah dat ontkent.

Bar met drank

De inrichting lijkt op een clubhuis, vindt de rechter. Bij controles is geconstateerd dat er een bar is met drank, bovendien was er een groot aantal motorclubattributen.

De rechter gelooft niet dat het pand vooral wordt gebruikt om medische hulpgoederen voor de Molukken in te zamelen en op te slaan. ‘Weliswaar is bij controle een pakket medische goederen aangetroffen, maar er was niemand mee bezig’, staat in de uitspraak.

Bron: ANP

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.