Chef-kok Mark van der Star en assistent-bedrijfsleider Johan Schmit van Belgisch biercafé Olivier in Utrecht ontvingen de Bier & Gastronomie Award, die jaarlijks wordt uitgereikt, uit handen van ere-grootheraut Andries de Groen.
Bier-spijscombinaties
‘Olivier is een uitstekend café waar je ook uitstekend kunt eten’, aldus de initiatiefnemers. ‘Over bier-spijscombinaties is goed nagedacht. Niet alleen Belgische bieren, maar ook bieren uit de regio staan op de kaart. De bediening is gastvrij en weet waarover ze spreekt.’
De uitreiking van de award vond plaats tijdens de Nederlandse Brouwerij Dagen bij brouwerij Brand in Wijlre. Bezoekers konden proeven van salade van asperges, paprika en paling met Brand Lentebock en beenham met vijgen en mascarpone met Mommeriete Vrouwen van Gramsbergen.
Vijf finalisten
De Bier & Gastronomie Award werd zaterdag 1 juni voor de vijfde keer uitgereikt. Na een halve finale in Amsterdam bleven vijf bedrijven over.
Naast Olivier in Utrecht waren dat Het Brouwcafé in Scheveningen, De Poshoorn in Maastricht, Ruyterhof in Rijsbergen en Jopenkerk in Haarlem. Zij zijn bezocht door de jury onder leiding van Henri Reuchlin van het Bierburo.
Dégust Hoogeveen
Belgisch biercafé Olivier volgt Dégust in Hoogeveen op, dat vorig jaar januari tot winnaar werd gekozen. Ook streekrestaurant De Hofkaemer in Bergeijk, proeverij Caruso in Roosendaal en restaurant Lieve in Amsterdam mochten de award al eens in ontvangst nemen.