Friese horeca bereidt zich voor op drankverbod jeugd

Friese horeca bereidt zich voor op drankverbod jeugd

De Friese gemeenten Dongeradeel, Dantumadiel en Kollumerland bereiden zich voor op het drankverbod voor achttienminners dat volgend jaar januari van kracht wordt.

De drie Friese gemeenten Dongeradeel, Dantumadiel en Kollumerland willen extra activiteiten gaan organiseren voor 16 tot 18 jarigen na 1 januari 2014. Vanaf die datum mag geen drank (sterk- en zwak alcoholisch) meer verkocht worden aan jongeren onder de achttien jaar.

Eerder deze week vond in Dokkum een discussieavond plaats over de nieuwe wetgeving. Naast de gemeenten namen ook horeca, dorpshuizen en sportclubs aan de discussie deel.

De Friese ondernemers plaatsten vraagtekens bij de eis dat na elf uur geen jongeren onder de achttien toegelaten mogen worden tot horecabedrijven. Dat wordt een probleem als een stelletje van negentien en zeventien zich meldt.

Bekijk deze collectie

Wetgeving

In deze collectie alles over wetten en regels waar de horeca mee te maken heeft. Van de recente wijzigingen in de pensioenwet tot inzichten in de Bibob-regelgeving. Leer hoe je aan wet- en regelgeving voldoet en hoe je vergunningen aanvraagt.