nieuws

Nieuwe naam voor Bavik: Brouwerij De Brabandere

Café

Brouwerij Bavik viert haar 120e verjaardag met een naamsverandering. De Belgische brouwer keert terug naar de naam die in 1990 werd ingeruild voor Bavik: Brouwerij De Brabandere.Om het jubileum jaar extra luister bij te zetten, presenteert het bedrijf ook een limited edition jubileumbier: 1894.

Nieuwe naam voor Bavik: Brouwerij De Brabandere

Familiebedrijf De Brabandere ruilde haar bedrijfsnaam in 1990 in voor de naam Bavik. Nu kiest de brouwerij dus voor een terugkeer naar de familienaam. Volgens directeur Ignace de Brabandere was de komst van zijn zoon Albert naar het bedrijf, de vijfde generatie inmiddels, reden om de strategie onder de loep te nemen. Daaruit is een terugkeer naar de authenticiteit naar voren gekomen. De naam Bavik verdwijnt overigens niet helemaal. Het blijft behouden voor het pilsbier van de brouwer.

1894
Behalve een terugkeer naar de oude naam wordt de 120e verjaardag gevierd met een  limited edition jubileumbier, genaamd 1894. Ignace De Brabandere: ‘Vijf generaties van gedurfd ondernemen, gebotteld in een unieke fles. 1894 is de verwezelijking van het verhaal van de brouwerij.’ De exclusieve, met goud bedrukte Spumante-fles, is vanaf half januari in België te koop.

Reageer op dit artikel