nieuws

Omzet Remy Cointreau China zakt in

Café

De omzet van het Franse drankenconcern Remy Cointreau staat flink onder druk door de maatregelen van de Chinese overheid om het alcoholgebruik in het land te temperen. Daardoor daalde de verkoop van dure cognac en andere sterke dranken in de laatste negen maanden van vorig jaar met bijna een vijfde.

Omzet Remy Cointreau China zakt in

Remy Cointreau maakte de omzetdaling met 18 procent bekend op dinsdag 21 januari. De omzetdaling is groter dan verwacht. Analisten rekenden gemiddeld op een daling van de verkopen met 12 procent.

De viering van het Chinese Nieuwjaar eind deze maand, een van de belangrijkste festiviteiten voor Remy Cointreau qua drankverkoop, brengt naar verwachting geen verandering in de dalende omzet, aldus de onderneming.

Remy Cointreau herhaalde de verwachting van een ‘aanzienlijke omzetdaling’ met dubbele cijfers voor heel het boekjaar.

Topman stap terug

Begin deze maand werd bekend dat topman Frédéric Pflanz van het drankenconcern een stapje terug doet. Hij blijft wel in dienst van het bedrijf, maar dan als directeur ontwikkeling. François Hériard Dubreuil die nu niet-uitvoerend voorzitter is van de raad van bestuur, neemt de taken van Pflanz voorlopig op zich. Rémy Cointreau liet weten dat Pflanz ‘om persoonlijke redenen’ een stap terug doet, na nog maar 3 maanden aan het roer van de onderneming.

Reageer op dit artikel