nieuws

Ondernemers Delft betalen eigen alcoholcontrole

Café

Delftse horecaondernemers gaan mystery guests inzetten om hun bedrijven te laten controleren op handhaving van de nieuwe alcoholwet. Het idee komt van de ondernemers zelf, die ook opdragen voor de kosten. De onaangekondigde controles moeten zes keer per jaar plaatsvinden.

Ondernemers Delft betalen eigen alcoholcontrole

‘Horecaondernemers in Delft willen voortaan ‘lokjongeren’ inzetten bij onaangekondigde alcoholcontroles’, zo schrijft Omroep West op de website. Het medium meldt ook dat de gemeente Delft hiervoor al goedkeuring heeft verleend.

Alcoholwetgeving

Het idee komt van de ondernemers zelf. De leeftijd waarop jongeren alcohol mogen kopen en bezitten, is sinds 1 januari verhoogd van 16 naar 18 jaar.

Met hun initiatief willen ze een bijdrage leveren aan scherpe handhavingscontroles.

Verrassingsbezoek

Volgens Omroep West gaat het om zes controles per jaar, ‘zonder dat ook de ondernemers ervan afweten’.

De verrassingsbezoeken vinden plaats in samenwerking met het Bureau Horeca Bijzondere Wetten.

Controles

‘Ondernemers die meewerken aan de mystery visits, betalen daarvoor €700 per jaar’, aldus het artikel.

Blijkt uit een controle dat ze zich niet aan de regels hebben gehouden, dan verliezen ze een deel van dat bedrag.

Wanneer de controles van start gaan, is nog niet bekend. Omroep West meldt dat ‘op dit moment’ de laatste puntjes op de i worden gezet.

Cafés en discotheken

Gisteren meldde Misset Horeca dat cafés en discotheken sinds het begin van het nieuwe jaar jongeren onder de 18 jaar weigeren.

Ze zouden dit doen, omdat ze niet kunnen voorkomen dat 16- en 17-jarigen alcohol nuttigen en het risico op overtredingen daardoor te groot is.

Misset Horeca Connect

Discussieer mee over de nieuwe alcoholleeftijd op ons platform Misset Horeca Connect. Hoe gaat u om met de nieuwe regels?

Reageer op dit artikel