nieuws

Puro Koffie stelt Andy van der Meijde aan

Café

Puro Koffie heeft oud-voetballer Andy van der Meijde aangetrokken. De oud-international treedt bij Puro Koffie in dienst als barista. Van der Meijde debuteert voor Puro Koffie tijdens de Horecava.

Puro Koffie stelt Andy van der Meijde aan

Eerder dit jaar rondde Van der Meijde zijn vakopleiding af. Puro Koffie meldt dat de carrièreswitch opvallend is omdat Van der Meijde bekend stond om zijn uitbundige levensstijl. In de voetbalwereld wordt Van der Meijde gezien als enfant terrible vanwege zijn drankgebruik en koopwoede gedurende zijn voetbalcarrière.

Van der Meijde bereidt zijn eerste kopje koffie in het openbaar tijdens de Horecava in Amsterdam. ‘Wij hebben Andy kunnen overtuigen dat het nu tijd is voor een duurzame job’, meldt Koen van Zon, directeur van Puro Koffie. ‘Als barista kan hij een bijdrage leveren aan een groenere en duurzamere wereld’.

De oud-topvoetballer zelf laat weten dat het tijd is voor een ommekeer in zijn leven. ‘Ik heb de afgelopen 15 jaar veel uitgeprobeerd, meegemaakt en gedaan. Genoeg om een boek mee te vullen. Ik heb altijd veel media-aandacht getrokken en niet alleen positieve. Daarom vond ik het tijd worden om serieus aan mijn CV te gaan bouwen en me van een andere, meer duurzame kant te laten zien’, aldus Van der Meijde.

Reageer op dit artikel