nieuws

Russisch betalen voor tijd-concept naar Europa

Café

Café Tsiferblat, waar je als gast betaalt voor tijd in plaats van voor de consumpties, heeft de eerste vestiging geopend buiten Rusland. De primeur is voor Londen en ook in de Engelse hoofdstad is het motto ‘Alles is hier gratis, behalve de tijd’.

Russisch betalen voor tijd-concept naar Europa

Ongeveer een jaar geleden schreven we op MissetHoreca.nl over het bijzondere verdienmodel van het Russische café Tsiferblat in Moskou. Gasten betalen er niet voor een consumptie, maar voor de tijd die ze doorbrengen in het horecabedrijf.

Londen

Ondernemer Ivan Meetin heeft in eigen land inmiddels tien vestigingen en startte in Londen zijn eerste café buiten Rusland.

De Standaard schrijft op de website over de opening van de Ziferblat-locatie in de Engelse hoofdstad.

Consumpties gratis

Tsiferblat is het Russische woord voor klok en dat is het waar het om draait in zijn cafés.

Gasten betalen per minuut die ze er doorbrengen en niet voor de consumpties. ‘Alles is gratis, behalve de tijd die je hier spendeert’.

Klok

Met de formule wil de ondernemer voorkomen dat gasten urenlang in zijn café verblijven zonder regelmatig te consumeren.

Wie binnenkomt, krijgt een wekker mee en klokt bij vertrek letterlijk uit. De uurprijs ligt op zo’n €2, aldus het artikel.

Gasten kunnen in de Londense vestiging hun eigen eten bereiden in een keuken en er is een ‘professionele’ koffiemachine beschikbaar.

Wereldwijd introduceren

Eigenaar Meetin opende de afgelopen twee jaar tien vestigingen in Rusland en wil het idee nu wereldwijd verspreiden, zo schrijft De Standaard.

Coffice, zo wordt het concept omschreven, is een samentrekking van coffee en office.

Is dit een kansrijk verdienmodel voor Nederlandse cafés? Discussieer mee op ons platform Misset Horeca Connect.

Reageer op dit artikel