nieuws

Beste bartenders van de wereld naar Assen

Café

De beste bartenders van de wereld komen in februari in actie tijdens de Grand Slam Flair Bartending in Assen. Onder andere wereldkampioen Tomak Malek uit Polen is aanwezig.

Beste bartenders van de wereld naar Assen

Van 10 tot en met 12 februari wordt in de TT Hall in Assen de jaarlijkse horecavakbeurs HorecaEvenTT gehouden. Deze regionale vakbeurs is het toneel van de Grand Slam Flair bartending. Deze wedstrijd telt mee voor de kwalificatie voor het wereldkampioenschap flair bartending en staat onder toezicht van de World Flair Association.

Bij de wedstrijd in Assen komt de complete wereldtop in actie waaronder de huidige wereldkampioen, de Pool Tomek Malek. In totaal verschijnen in Assen 30 deelnemers uit alle windstreken van de wereld. Op maandag 10 februari worden de kwalificatiewedstrijden gehouden. De tien beste deelnemers plaatsen zich voor de wedstrijd op dinsdag 11 februari waarin uitgemaakt zal worden wie de winnaar van deze grand slam wedstrijd wordt.

De internationale jury bestaat uit de heren Andy Collinson uit Engeland (oprichter van de World Flair Association en hoofd jurylid), Timppa Nyyssonen uit Finland en Szabolcs Szoke uit Hongarije.

In het avond- en nachtleven wordt de rol van de bartender en de samenstelling van mixdranken en cocktails steeds belangrijker. Daarom heeft de organisatie van de vakbeurs Horeca EvenTT besloten deze Grand Slam van de World Flair Association naar Nederland te halen.

Reageer op dit artikel