nieuws

Heineken: bruikleen op de schop, prijzen openbaar

Café

Bierbrouwer Heineken biedt ondernemers de mogelijkheid tapinstallaties in bruikleen te kopen. De prijzen komen openlijk op de site. ‘Wij willen een voortrekkersrol spelen om de intransparantie te doorbreken.

Heineken: bruikleen op de schop, prijzen openbaar

Ondernemers die een tapinstallatie van Heineken in bruikleen hebben, kunnen deze kopen. De prijs die ze daarvoor moeten betalen, publiceert Heineken vanaf 8 februari op haar site. Dat maakt Heineken vrijdag 7 februari bekend in Misset Horeca.

Vrijheid

Volgens Heineken’s horeca directeur Erik Schuckink Kool, wil de marktleider inspelen op de roep naar meer vrijheid voor ondernemers en meer transparantie op de horecabiermarkt: ‘Door die bruikleen af te kopen, bieden wij naast een liberaal leverantiebeleid, nu ook nog een extra stukje vrijheid aan de ondernemer.’

Transparantie

De prijs die een ondernemer betaalt is de nieuwprijs, minus 10 procent afschrijving per jaar dat de installatie in bruikleen is, met een restwaarde van 30 procent. Heineken gaat die prijzen dus openbaar communiceren. Schuckink Kool: ‘Vanuit bijvoorbeeld ACM en KHN is er de afgelopen jaren veel te doen geweest over de intransparantie van bruikleenmodellen. Daarom willen wij nu een voortrekkersrol spelen in het doorbreken hiervan.’
Meer over deze stap van Heineken en de gevolgen voor het convenant ‘claimverkeer’ in de Misset Horeca 3 van zaterdag 8 februari.

Discussieer mee over de biermarkt op Misset Horeca Connect.

Reageer op dit artikel