Koffiebar onderdeel van duurzaam collectief

Koffiebar onderdeel van duurzaam collectief

Koffiebar Berry opent vandaag officieel haar deuren aan de Bilderdijkkade 27A in Amsterdam Oud-West. Berry is gevestigd in een pand met duurzame ondernemers Strawberry Earth, Charlie + Mary en Waarmakers. Deze ondernemers vormen sinds kort een duurzaam collectief en bieden ruimte aan alles op het gebied van duurzame mode, film, design en eerlijk eten.

Strawberry Earth is initiatiefnemer van het collectief en inspireert creatieven om een positieve impact te hebben op hun omgeving, zowel thuis als in hun werk. Strawberry Earth bestaat vijf jaar en bundelt in dit nieuwe pand haar krachten met andere duurzame ondernemers. Strawberry Earth richt zich op mensen die op zoek zijn naar slimme duurzame ideeën, mooi design en houden van een knipoog.

Mette te Velde, oprichter van Strawberry Earth: 'Op onze blog, met onze evenementen en wekelijkse 'Strawberry deals' laten we zien hoe je een positieve impact kunt hebben op je omgeving met iedere keuze die je maakt. Het maken van duurzame keuzes gaat hand in hand met esthetiek en genieten van het leven'.

Tiemen Gerritsma, eigenaar van koffiebar Berry: 'Het is mijn doel een 'huiskamer' te zijn voor de buurt. Onze koffie, sappen, boterhammen en taart maken we zo veel mogelijk van duurzaam geproduceerde en lokale producten. Voor consumenten wordt het steeds makkelijker om bewust te kiezen voor biologische of Fair Trade producten, een hele positieve ontwikkeling'.

Koffiebar Berry is open van 08.30 tot 17.00 uur en alleen op maandag gesloten. In het weekend maakt Berry ook gebruik van de ruimte van Strawberry Earth waardoor er extra ruimte is om een krantje open te slaan. De verwachting is dat Berry in de loop van maart haar terras opent.