nieuws

Sittard-Geleen: alcoholcontrole met carnaval lastig

Café

We weten ’t eigenlijk niet.’ De gemeente Sittard-Geleen draait er niet omheen: leeftijdscontrole tijdens de carnaval is moeilijk vanwege maskers en schmink. ‘We kunnen mensen niet verplichten ongeschminkt carnaval te vieren.

Sittard-Geleen: alcoholcontrole met carnaval lastig

De alcoholcontrole tijdens het carnaval in Sittard-Geleen zal precies zo zijn zoals andere jaren, zegt gemeente-woordvoerder Marleen Draisma. ‘We doen wat we altijd doen, alleen is de leeftijdsgrens nu opgetrokken naar 18.’ Voor het controleren en handhaven worden zes BOA’s ingezet, aangevuld met politie en medewerkers van verslavingszorg Mondriaan.

Polsbandjes

Het carnaval in Sittard-Geleen zal zich onder meer concentreren op de Markt in het centrum van de stad. Draisma: ‘Dat is op de vrijdag tijdens het scholierencarnaval afgezet gebied en in samenwerking met de ondernemers worden er polsbandjes uitgedeeld.’

Schmink

Gemaskerde carnavalsvierders kunnen hun masker afzetten ter controle van hun identiteit. Maar hoe zit dat met geschminkte feestvierders? Draisma: ‘Dat weten we eigenlijk niet. We kunnen mensen in Limburg niet verplichten ongeschminkt carnaval te vieren.

Discussieer mee over alcoholcontrole tijdens carnaval op Misset Horeca Connect

Lees meer over alcoholcontrole tijdens carnaval in de nieuwe Misset Horeca 4

Reageer op dit artikel