Brouwer Gulpener familiebedrijf van het jaar

Brouwer Gulpener familiebedrijf van het jaar

Bierbrouwer Gulpener is bekroond met de Familie Fundament Award 2014. De jury roemt de brouwer om het familiekarakter van de bierproducent en het gedetailleerde opvolgingsplan.

Gulpener Bierbrouwerij heeft de Familie Fundament Award gewonnen in de categorie bedrijven met 50 en meer medewerkers. Gulpener onderscheidt zich onder andere door de professionele manier waarop het bedrijf de opvolging heeft geregeld, de maatschappelijke betrokkenheid en de goede financiële positie.

Paul Rutten, grootaandeelhouder en ex-directeur van Gulpener uit het Limburgse Gulpen, doet het bedrijf langzaam over aan zijn zoon Jan-Paul. De jury roemt het gedetailleerde opvolgingsplan dat het bedrijf hiervoor heeft geschreven. Onderdeel van het plan is dat de huidige directeur, geen lid van de familie, de opvolger coacht. Verder zijn de familienormen en –waarden terug te vinden in de visie, missie en bedrijfscultuur van het bedrijf.

De jury: 'Mvo is leidend voor Gulpener. Men maakt alleen gebruik van regionale basisproducten, heeft eigen hopvelden en eigen bronwater. Tot slot is de financiële positie stevig te noemen, met een zeer goede solvabiliteit en een mooi rendement.'
Jan-Paul Rutten, na het winnen van de Award: Fantastisch dat wij deze prijs mogen ontvangen. Al generaties lang stellen wij ons tot doel om op een gezonde manier zelfstandig te blijven. Deze prijs is een bevestiging dat we op de goede weg zitten. De brouwerij zoals die er nu staat is gebouwd door de mensen die er de laatste decennia gewerkt hebben. Het is voor ons een prachtige uitdaging om op dat fundament verder te mogen bouwen.'

De Familie Fundament Award wordt georganiseerd door het Nederlands Centrum voor het Familiebedrijf (NCFB). Partners zijn accountantsorganisatie BDO en Rabobank.