Inschrijving Misset Koffie Top 100 2014 open

Inschrijving Misset Koffie Top 100 2014 open

Ook dit jaar gaat Misset Horeca weer op zoek naar het beste koffieserverende bedrijf van Nederland. Schenkt u de beste koffie? Heeft uw bedrijf het in zich de opvolger te worden van The Village Coffee & Music in Utrecht als nummer 1 in de Misset Koffie Top 100?

Inschrijven is vanaf nu mogelijk en kan tot 1 april. De jurybezoeken zijn vanaf half mei en de Misset Koffie Top 100 wordt op 8 september bekendgemaakt op een feestelijke avond. Dan is bekend wie The Village in Utrecht opvolgt als nummer één.

Ook worden dit jaar naast de publieksprijs, waar iedereen die is ingeschreven naar meedingt, twee nieuwe prijzen uitgereikt: de Mooiste Koffie Venue en de Parel van het Jaar. Die laatste prijs gaat naar een medewerker van een bedrijf uit de Top 100 die positief opvalt en die door uzelf kan worden genomineerd als u een plek in de lijst hebt bemachtigd.

Individueel inschrijven

Bedrijven die mee willen dingen naar een plek in de Koffie Top 100 kunnen dat kenbaar maken aan hun brander. De inschrijving verloopt net als andere jaren via de koffiebranders. Nieuw dit jaar is dat als u niet gebonden bent aan een merkbrander, u zich ook individueel kunt inschrijven (à €175). Bijvoorbeeld als u uw koffie zelf brandt, private label hanteert of de bonen in het buitenland koopt. Let wel: ook als uw bedrijf vorig jaar in de Top 100 stond, moet u opnieuw worden ingeschreven.

De criteria voor inschrijven zijn nagenoeg gelijk aan die van vorig jaar: de drempel voor gasten is laag genoeg dat ze ook voor alleen een kop koffie uw bedrijf betreden. Het bedrijf hanteert ruime openingstijden: minimaal vijf dagen per week open en gasten kunnen de hele dag terecht voor koffie. U werkt met verse bonen en hebt een horecafunctie (dus niet uitsluitend coffee to go).

Drie ronden

De wedstrijd bestaat uit drie ronden. In de eerste ronde worden alle bedrijven die zijn aangemeld, bezocht door en mystery visit bureau. In de tweede ronde bezoekt een vakjury 150 bedrijven: de zeventig hoogst genoteerde zaken uit de Top 100 van vorig jaar die weer zijn aangemeld plus de zeventig beste nieuwe zaken van de mystery visit-lijst, aangevuld met tien wildcards die de hoofdjury kan verdelen.

Net als vorig jaar worden bedrijven waar met een volautomaat wordt gewerkt, in een aparte lijst weergegeven. De ambacht en invloed van een barista is immers niet te vergelijken met een volledig automatisch werkende koffiemachine.

SCAE

De jury beoordeelt volgens het internationale systeem van de SCAE en proeft een cappuccino, een lungo/filterkoffie en een espresso. De verschillende scores voor deze onderdelen en de algemene indruk bepalen de positie in de lijst, de score van de mystery visit wordt in deze ronde niet meegewogen.

Als de lijst van de beste honderd bekend is, beoordeelt de jury de top van de lijst een tweede keer en vervolgens wordt de absolute top een derde keer uitgebreid bezocht door de hoofdjury. Die bepaalt vervolgens de volgorde in de top van de lijst.

De hoofdjury bestaat net als vorig jaar uit Jeroen Veldkamp, Joost Leopold, Ronald Huiskamp, aangevuld met een internationaal jurylid en redacteur Demian van der Reijden van Misset Horeca.

Bekijk hier meer informatie over de criteria en inschrijven