nieuws

Coen van Sprang weer beste barista van Nederland

Café

Coen van Sprang van Bocca is voor de tweede keer de beste barista van Nederland. De oud-kampioen van 2011 was afgelopen weekend op Amsterdam Coffee Festival de beste finalist van de Dutch Barista Championship 2014.

Coen van Sprang weer beste barista van Nederland

Van Sprang won het in de finale van vijf tegenstanders. Titelverdediger Zjevaun Janga van FG Restaurant werd tweede, Kim Staalman van Coffee Company derde. De overige finalisten waren Vincent Zwaan van Vincent Zwaan/ITC Academy, Stefan Coster van brander Man met Bril en Rob Kerkhoff van The Village Coffee & Music, de huidige nummer één in de Misset Koffie Top 100.

Wedstrijden

Naast het DBC werden op de eerste editie van het Amsterdamse koffiefestival nog andere wedstrijden gehouden. Esther Maasdam won voor de vierde keer het NK Latte Art en Youri Joosten prolongeerde zijn titel als beste cuptaster van Nederland. De brewingcup ging naar Jochem Verheijen en de roastingcup naar Bjorn Aarts.

Van Sprang zal door zijn winst voor de tweede keer Nederland vertegenwoordigen op de wereldkampioenschappen barista. In 2012 haalde hij de halve finales. Volgende maand worden de World Barista Championships gehouden in Rimini, Italië.

Vruchtvlees

Op het DBC, tijdens Amsterdam Coffee Festival, maakte Van Sprang indruk met zijn Colombiaanse koffie die het resultaat is van een bijzonder project. Zes koffieboeren uit de regio Genova in het zuiden van Colombia hebben hun allerbeste bessen geselecteerd voor één uniek lot, zo is te lezen op Specialtycoffee.nl.

Van Sprang bereidde een signature drink waarin niet alleen de koffiebonen, maar ook het vruchtvlees van de bes verwerkt was. Hij wil zo aandacht vragen voor dit restproduct, waarvan tonnen per oogst weggegooid worden.

Reageer op dit artikel