nieuws

Kroegbazen durven niet te klagen over zuipketen

Café

Caféhouders durven uit angst voor acties van jongeren niet te klagen over zuipketen. Dat zegt Corné van de Erve van de Friese afdeling van Koninklijke Horeca Nederland (KHN).

Kroegbazen durven niet te klagen over zuipketen

Volgens Van de Erve in De Telegraaf weten jongeren ‘de kroeg wel te vinden’ wanneer een zuipkeet moet sluiten als een kroegbaas hiertegen te keer is gegaan. Uit angst zouden kroegbazen daarom voorzichtig zijn met klagen over zuipketen.

Sinds het ophogen van de alcoholleeftijd naar 18 jaar per 1 januari hebben cafés en discotheken in Nederland te kampen met een terugloop van bezoekers in de leeftijdscategorie 16 en 17 jaar. Jongeren zouden door de wetswijziging nog meer hun toevlucht zoeken naar zuipketen waar ze ongecontroleerd drinken.De nieuwe alcoholleeftijd is op Misset Horeca Connect onderdeel van een discussie. Praat mee!

Reageer op dit artikel