nieuws

Matrixx in Nijmegen sluit 1 januari 2015

Café

De bekende discotheek Matrixx in Nijmegen gaat 1 januari dicht. Dat laat mede-eigenaar Twan Krebbers weten.

Matrixx in Nijmegen sluit 1 januari 2015

Vorige week liet Krebbers aan Misset Horeca weten dat het niet vanzelfsprekend is dat het huurcontract wordt verlengd. Enkele dagen later meldt hij dat de club op 1 januari sluit.

Met de sluiting van de Matrixx verdwijnt weer een toonaangevende discotheek in Nederland. Eerder dit jaar ging The Peppermill in Heerlen failliet en sloot Takens in Balkbrug de deuren. In Misset Horeca nummer 10 staat een groot artikel over de teloorgang van discotheken. Daarin komt naar voren dat het ophogen van de alcoholleeftijd naar 18 jaar voor veel discotheken de nekslag kan zijn.

Matrixx wil zich gaan toeleggen op het organiseren van feesten op locatie. Het pand wordt op Funda.nl te koop aangeboden.Op Misset Horeca Connect is een discussie gaande over de alcoholleeftijd. Praat mee over dit belangrijke ondernemersonderwerp.

Reageer op dit artikel