nieuws

Nacional: nieuwe brasserie Casper Reinders

Café

Horecatycoon Casper Reinders opent begin juli 2014 zijn tiende zaak in het centrum van Amsterdam. Samen met partners Dobson en Uzcudun, zet hij aan het Amsterdamse Leidseplein een Franse brasserie neer, genaamd Nacional.

Nacional: nieuwe brasserie Casper Reinders

De kaart van Nacional bestaat uit een mix van de meest befaamde classics uit de Franse keuken met een New York-twist, waaronder; steak tartare frites, maar ook de Nacional burger. Het restaurant biedt plaats aan ongeveer 140 gasten en heeft een oppervlakte van 460m2 met twee ingangen; één aan de Korte Leidsedwarsstraat, en één aan het Kleine Gartmanplantsoen.

Veelzijdige ondernemer

Casper Reinders is een veelzijdige ondernemer. Café Fortuyn in Haarlem was in 1996 zijn eerste zaak. Vier jaar later
werd het startsein gegeven voor een horeca-imperium in Amsterdam, met de hippe design-noodlebar NOA, een jaar later gevolgd door het Aziatisch georiënteerde Moko. In 2003 opende Reinders de inmiddels iconische club Jimmy Woo en in 2005 grand café Vuong.

Vernieuwend

Met brasserie Bocinq zette Casper in 2009 in op een heel nieuw concept op de kaart; een Frans-Arabisch fusion restaurant om te dineren en te loungen. Twee jaar later opende Reinders restaurant en bar Lion Noir met stadstuin en verfijnde Franse keuken in de Regulierdwarsstraat. In datzelfde jaar en in dezelfde straat werd Ludwig II geopend. In 2012 werd Pan American
restaurant Rose’s Cantina heropend en in 2013 het Aziatische CHOW aan de Rozengracht. In 2014 is Nghia ‘N Nghia onder de vleugels van CHOW geopend en voor juli 2014 staat de opening van Nacional aan het Leidseplein dus op de planning.

Dit jaar staat Reinders met zijn Tao Group op plek 82 van de Misset Horeca Top 100 grootste merken en bedrijven.

Reageer op dit artikel