nieuws

Leukste Oranje Café: drie finalisten bekend

Café

De finalisten van Het Leukste Oranje Café 2014 zijn bekend. De jury koos drie cafés uit en zij zullen op 12 juni te horen krijgen wie van hen er met het goud vandoor gaat. De cafés -in alfabetische volgorde- zijn: Des Amis uit Valkenburg aan de Geul, de Loco uit Chaam en Sebes uit Dordrecht.

Leukste Oranje Café: drie finalisten bekend

Het waren niet de gemakkelijkste keuzes, maar uiteindelijk wisten presentator Toine van Peperstraten, Misset Horeca-hoofdredacteur Martine Zuil en het Oranje-duo De Dikdakkers drie cafés eruit te halen, waardoor de strijd om het Leukste Oranje Café gaat tussen Limburg, Noord-Brabant en Zuid-Holland.

Des Amis, Valkenburg
Gelegen aan de Cauberg blijkt in dit café niet alleen de wielersport te leven. De jury was zeer onder de indruk van de versieringen. Geen doorsnee, maar écht vakwerk. Een tribune in het café en een grasveld dat via de verlichting oranje-gekleurd wordt, waren enkele opvallendheden.

Sportcafé De Locobar, Chaam

Vorig jaar eindigde dit café uit het Brabantse Chaam nipt op de tweede plek, achter winnaar Walzicht en ook dit jaar heeft Sportcafé Loco zich bij de laatste drie weten te voegen. Qua versieringen een gigantische leeuw en binnen ook leuke acties. Voetbal kan gekeken worden op schermen binnen, buiten en in de rokersruimte. Tijdens de wedstrijd is er bediening zodat je niks hoeft te missen. Top!

Sebes, Dordrecht

Hoe dichter bij Dord, hoe leuker ’t wordt. Aan de gevel van Sebes een wel heel actuele blikvanger. Een rood-wit-blauwe bondscoach Van Gaal begroet je al van verre. Passend in de Jezus-houding, gelijke het hoge beeld in Rio. Gasten spelen een actieve rol bij Sebes’ oranjeviering: iedereen krijgt een shirt en brengt zelf versieringen mee.

Uitslag 12 juni

De winnaar van Het Leukste Oranje Café wordt uiteindelijk op donderdag 12 juni bekend gemaakt, op de dag dat WK in Brazilië van start gaat. Rond 20.00 uur krijgen de derde en de tweede plek een belletje. Bij de winnaar zal de jury voor de deur staan, geheel in stijl waarna een prijsuitreiking en een optreden van De Dikdakkers volgt.

Reageer op dit artikel