nieuws

Russen mogen ook niet meer roken in horeca

Café

Russen mogen geen sigaret meer opsteken in cafés of restaurants. Ook op andere openbare plekken gaat roken in de ban. Zelfs speciale rookruimtes in restaurants zijn niet langer toegestaan.

Russen mogen ook niet meer roken in horeca

Zowel gasten als horecaondernemers krijgen een flinke boete als ze deze wet overtreden. Deze kan oplopen tot vele honderden euro’s.

De strenge antirookwet ging zondag 1 juni in. Ongeveer een derde van de Russen, 44 miljoen mensen, rookt.Bij overtreding moet zowel de rokende klant als de horeca-gelegenheid rekening houden met boetes tot wel vele honderden euro’s.

In Nederland werd de horeca l in 2008 rookvrij. Deze wetswijziging leidde tot diverse rechtszaken en uiteindelijk tot een uitzonderingsregeling voor kleine bedrijven zonder personeel. Bekijk hier de chronologie van het rookverbod.

Reageer op dit artikel