nieuws

Texelse bierbrouwerij lanceert jubileumbier Vuurbaak

Café

De Texelse bierbrouwerij viert haar vijftienjarig jubileum met het speciaalbier Vuurbaak. Dit bier is uitsluitend verkrijgbaar op het waddeneiland Texel.

Texelse bierbrouwerij lanceert jubileumbier Vuurbaak

Het nieuwe speciaalbier met naam Vuurbaak is vorige maand gelanceerd. Zanger Guus Meeuwis onthulde het nieuwe bier van de Texelse bierbrouwerij. Brouwmeester Maurice Diks: ‘De vuurtoren van Texel staat in ons logo. Dit jaar bestaat de toren 150 jaar en onze bierbrouwerij vijftien jaar.’ Beide jubilea zijn samengebracht in het speciale bier dat genoemd is naar de vuurtoren. De naam is speciaal voor de gelegenheid bedacht.

Rode kleur

Net als de andere bieren uit het assortiment van de Texelse bierbrouwerij is de Vuurbaak gemaakt met ingrediënten van het eiland. ‘Het doet vanwege de kleur denken aan Iers red ale. We roosteren de gerst en zo ontstaat deze kleur.’ Het bier bevat 5,5 procent alcohol.

Skuumkoppe

Vooralsnog is Vuurbaak alleen verkrijgbaar op het waddeneiland. ‘Het blijft op Texel’, aldus de brouwmeester. In een voormalige melkfabriek op Texel wordt jaarlijks 1,9 miljoen liter bier gemaakt. Texels Skuumkoppe is een van de populaire speciaalbieren die richting de horeca op het vaste land zijn weg vindt. In 2012 won de Texels brouwerij de verkiezing van het lekkerste bockbier.

Texel Culinair

Op het evenement Texel Culinair, dat plaats vindt van 12 tot en met 14 september 2014, gaan de deelnemende horecabedrijven koken met zilte groenten en het Texelse Vuurbaak.

Reageer op dit artikel