nieuws

Uitgaan bezuinigingspost nummer één

Café

Tweederde van alle Nederlanders blijft in 2014 bezuinigen. Dit blijkt uit onderzoek van Nibud, het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting. Uitgaan, kleding en luxeartikelen staan in de top drie van bezuinigingsposten.

Uitgaan bezuinigingspost nummer één

Alle inkomensgroepen bezuinigen, ook opvallend veel mensen die zeggen goed te kunnen rondkomen. Ruim de helft van de Nederlanders (52%) geeft aan bepaalde uitgaven te hebben uitgesteld.

Meer uitgeven

Voor 2014 verwacht dertig procent van de Nederlanders wel meer te gaan uitgeven dan vorig jaar. En 44% van hen verwacht dat te doen omdat ze denken dat de economie aantrekt.

Aan iedereen die heeft bezuinigd is gevraagd of ze van plan zijn weer geld uit te gaan geven dit jaar. 20 procent is dit van plan. Top 3 van posten waaraan men verwacht weer geld aan uit te geven: woning opknappen/verbouwen, kleding en op drie vakantie.

Helft bezuinigt op vakantie

52 Procent van de Nederlanders heeft bezuinigd op vakantie. Hierbij ziet het Nibud een duidelijk verschil tussen lage inkomens en hoge inkomens: 69% tegen 36% bezuinigt hier op.

Reageer op dit artikel