nieuws

Ontbreken van wasbak kost café vergunning

Café

Het ontbreken van een wasbak kost een Groningse horecaondernemer zijn vergunning. RTV Noord schrijft dat café Het Noorderstation gesloten is, omdat de dames- en herentoiletten niet zijn voorzien van gescheiden wasbakken.

Ontbreken van wasbak kost café vergunning

‘Een wasbakje heeft de eigenaar van café Het Noorderstation in Groningen zijn vergunning gekost’, aldus RTV Noord op de website.

Ieder toilet eigen wasbak

Volgens het artikel hangt de wasbak waar toiletbezoekers hun handen kunnen wassen op de verkeerde plek.

RTV Noord schrijft dat eigenaar Bert Hofman anderhalf jaar geleden wasbakken aanlegde in het voorportaal van de toiletten. De wet schrijft echter voor dat beide toiletten eigen wasbakken moeten hebben.

‘Ondernemertje pesten’

Het gevolg: de gemeente heeft de vergunning ingetrokken. De ondernemer had – na eerdere aanmaningen – al een extra wasbak in het herentoilet geplaatst, maar niet bij de damestoiletten. Omdat die toch niet gebruikt worden, aldus Hofman.

Dat laatste gaat hij na zijn vakantie, die Hofman neemt om zich te beraden, nu zeer waarschijnlijk wel doen. De ondernemer zegt geen keus te hebben en spreekt van ondernemertje pesten.

Nieuwe vergunning

RTV Noord schrijft dat de gemeente laat weten dat Hofman een nieuwe vergunning kan aanvragen als het wasbakje op de damestoilet is gerealiseerd.

Klik hier voor een video op de website van RTV Noord.

Reageer op dit artikel