nieuws

Rotterdam beloont beste koffie

Café

In Rotterdam is weer de Ketelbinkie trofee uitgereikt. Dit jaar aan de koffiespeciaalzaak Nika Koffie & Thee. Nihat Kaya, de eigenaar van Nika won de wisseltrofee ook al eens in 2006. Er zijn 144 zaken beoordeeld door journalisten van krant, radio en tv.

Rotterdam beloont beste koffie

De koffie in Rotterdam is beoordeeld op kwaliteit, aanblik, ambiance, bediening en de verhouding prijs/kwaliteit. De jury betaalde gemiddeld 2,35 voor de koffie. In 2013 won Melief Bender – nu categoriewinnaar, in 2012 won Hof van Charlois.

De winnaars van de zes categorieën zijn 2014:
* Hotels/Hostels: citizenM
* Café/Brasserie: Melief Bender
* Toeristische attracties: Wereldmuseum
* Grand café’s: Hoofdstuk II
* Horeca Algemeen: niet uitgereikt
* Koffiespeciaalzaken: NIKA Koffie & Thee, tevens Overall Winnaar

Tot categorie winnaar Horeca Algemeen is MagnEETcafé uitgeroepen, deze vestiging in Heenvliet is echter overgegaan naar de Beren Holding en de jury wilde daarom de oorkonde niet toekennen omdat ‘kwaliteit niet gewaarborgd is’.

De Ketelbinkie Koffietrofee is een initiatief van de Stichting Ketelbinkie en werd dit jaar voor de 33ste keer uitgereikt.

Reageer op dit artikel