nieuws

Tapasbar Haarlem maakt terras deels rookvrij

Café

Tapasbar El Pincho uit Haarlem, op nummer 39 in de Misset Horeca Terras Top 100 van 2014, heeft het terras voor een deel rookvrij gemaakt. Volgens ondernemer Paul van der Werff – zelf verstokt roker – heeft de gast óók op het terras recht op een rookvrije omgeving.

Tapasbar Haarlem maakt terras deels rookvrij

Van der Werff is zelf roker. ‘Daar gaat het dus niet om. Sommige mensen hebben gewoon echt last van die rook als ze op het terras zitten te eten of van een drankje genieten. Dat moet niet, vind ik. Dus heb ik nu een deel van het terras rookvrij gemaakt. Voor zover dat kan, natuurlijk. Met een beetje wind hou je de rook van even verderop uiteraard niet helemaal tegen. Maar dat is tóch anders dan dat iemand vlak naast je aan een dikke sigaar zit.’

Op maandag 7 juli werd El Pincho uit Haarlem beloond met een 39ste plek in de Terras Top 100 van Misset Horeca van 2014. Het rookvrije terras speelde bij deze beoordeling overigens geen rol.

Het gedeeltelijke rookverbod op het terras van El Pincho bestaat sinds Van der Werff zijn nieuwe meubilair buiten heeft staan. El Pincho heeft tegenwoordig naast stoeltjes ook een paar loungebanken voor de deur. ‘Daarop zit je al gauw wat dichter bij elkaar. Daar komt bij dat ik niet zo’n trek heb in brandgaten in mijn nieuwe kussens. Maar de hoofdreden is toch wel dat ik vind dat mensen geen last moeten hoeven hebben van rook.’

Van der Werff wil met zijn nieuwe beleid tevens een discussie in de stad op gang brengen. ‘Ik zie het er van komen dat er over twee jaar toch wel overheidsbeleid komt ten aanzien van roken op terrassen. Dan kun je maar beter het voortouw nemen.’

Reageer op dit artikel