nieuws

Terras Top 100: bijzonderheden en opvallende feitjes

Café

De Terras Top 100 kent ook dit jaar weer de nodige stijgers, dalers, opvallende namen en leuke wetenswaardigheden. We zetten ze even op een rijtje.

Terras Top 100: bijzonderheden en opvallende feitjes

De eerste uitgave van de Terras Top 100 vond plaats in 2008 en werd gewonnen door Het Zalmhuis in Rotterdam. Die haalde dit jaar de lijst niet. Van de hele top-10 van dat jaar vinden we in 2014 alleen Boscafé ’t Hijgend Hert uit Vijlen terug op 94.

Holland heerst

De provincies Noord- en Zuid-Holland steken er dit jaar zowel kwantitatief als kwalitatief bovenuit. Met liefst 25 terrassen, neemt Zuid-Holland een kwart van de lijst voor haar rekening. Waaronder de winnaar, Wollebrand. Noord-Holland doet het ook goed met 22 terrassen, waaronder de nummer twee, Spaarne66 uit Haarlem en de nummer vijf, De Bourgondiër uit Hoorn.

Oosten laat het afweten

Overijssel doet het prima dit jaar met zes terrassen in de lijst, waarvan Het Prins Mauritshuis in Blokzijl de hoogst genoteerde is op plek 15. Verder blijft het rustig in het oosten. Drenthe heeft één terras in de lijst, Abdij de Westerburcht in Westerbork, op 88. Groningen laat het dit jaar zelfs helemaal afweten.

Aantal terrassen in de lijst per provincie

Zuid-Holland 25, Noord-Holland 22, Noord-Brabant 13, Gelderland 8, Zeeland 7, Limburg 6, Overijssel 6, Utrecht 5, Flevoland 4, Friesland 3, Drenthe 1.

Provinciewinnaars
Hierbij een overzicht van de hoogst genoteerde terrassen per provincie, de Provinciewinnaars. Achter de namen, tussen haakjes staat de plek op de ranglijst.
Zuid-Holland: Wollebrand, Honselersdijk (1)
Noord-Holland: Spaarne66, Haarlem (2)
Noord-Brabant: Boshuys Hermitage, Oisterwijk (3)
Friesland: Jachthavens Galamadammen, Koudum (6)
Limburg: Alt Arce, Arcen (8)
Gelderland: De Olliemölle, Borculo (11)
Overijssel: Prins Mauritshuis, Blokzijl (15)
Flevoland: Bremerbergsehoek, Biddinghuizen (30)
Zeeland: Waterfront, Vlissingen (31)
Utrecht: Kasteel Montfoort, Montfoort (48)
Drenthe: Abij de Westerburcht, Westerbork (88)

Online noviteiten

Ook op de site van Misset Horeca staan dit jaar een paar noviteiten voor wat betreft de Terras Top 100. Bekijk bijvoorbeeld hier het winnende terras van Wollebrand in 360-graden en voor een compleet overzicht kunt u hier de interactieve kaart bekijken.

Reageer op dit artikel