nieuws

Wollebrand wint Terras Top 100 2014

Café

Het beste terras van Nederland staat in Honselerdijk. Party- en Waterskicentrum Wollebrand is maandag 7 juli gehuldigd tijdens een feestelijk evenement bij de winnaar van 2013, De Boterlap in Harderwijk. Wollebrand liet Spaarne66 uit Haarlem en Boshuys Hermitage uit Oisterwijk nipt achter zich.

Wollebrand wint Terras Top 100 2014
Restaurant Wollebrand uit Honselersdijk, winnaars Terras Top 100 2014.

Tussen terras en bar, werd een ster neergelegd. Wie verantwoordelijk is voor het opnemen van de bestelling gaat hier staan. ‘Zo voorkom je dat personeel rond gaat hangen, en is er beter zicht op nieuwe gasten of lege glazen.’ Al eerder werden er speciale stroken op het hout geschroefd. Het is de, naar eigen zeggen, ‘snelweg voor de runners.’

De Misset Horeca Terras Top 100 werd maandag 7 juli voor de zevende keer bekendgemaakt en het was de zesde, achtereenvolgende keer dat Wollebrand erin stond. Dit jaar staan ondernemers Judith en Barry Zwinkels en hun team dan eindelijk op plek één. De jury roemt in haar rapport het mooi aangeklede terras: ‘zeer uitnodigend, opgeruimd, schoon en met zowel terrasverkoeling tegen de hitte, als heaters en dekentjes voor als het frisser wordt.’

Personeel

Ook is er veel lof voor de medewerkers. Zij zijn tijdens alle bezoeken, van zowel de hoofdjury als de mystery visitors, steeds aanwezig, ‘zonder dat het vervelend of opdringerig overkomt’. Daarnaast zijn ze vriendelijk, correct en snel. Kortom: een meer dan waardevolle bijdrage aan de complete terrasbeleving.

Constante kwaliteit

Barry Zwinkels hecht enorm veel waarde aan constante kwaliteit van de producten op zijn terras. ‘Dat vind ik ontzettend belangrijk. Op een rustig moment mag een gerecht er niet mooier uit zien dan bij een vol terras.’ Om dat te kunnen handhaven zijn de gerechten naar eigen zeggen op bistroniveau.

Ondernemend

Om die constante kwaliteit zo snel mogelijk te kunnen bieden zijn er kleine, handige aanpassingen op het terras gedaan. Op de grond liggen een aantal, metalen sterren. Wie verantwoordelijk is voor het opnemen van de bestelling gaat hier staan. ‘Zo voorkom je dat personeel rond gaat hangen, en is er beter zicht op nieuwe gasten of lege glazen.’ Ook zijn er speciale stroken op het hout, die door gasten vrijgelaten worden. Het is zodoende een snelweg voor de runners.

 

» Lees hier het volledige juryrapport van Wollebrand
» Bekijk hier een 360 graden foto van winnaar Wollebrand
> Bekijk hier een interactieve landkaart van Terras Top 100 2014
» Klik hier voor de Terras Top 100-ranglijst

Reageer op dit artikel