nieuws

Brooklyn Lager bij veertien horecazaken

Café

Het Amerikaanse bier Brooklyn Lager is voortaan ook in Nederland verkrijgbaar. Veertien horecabedrijven schenken het populair New Yorkse bier van de Brooklyn Brewery. Onder hen Beer Temple in Amsterdam en Café Victoria in Woerden.

Brooklyn Lager bij veertien horecazaken

De veertien bedrijven waar Brooklyn Lager – tot nu toe – verkrijgbaar is, zijn: Hendrick’s Pub (Alphen aan de Rijn), Bar Brouw I, BeerTemple, Brooklyn hotel en haar Restaurant de Smederij, De Biertuin, De Waterkant, Dopey’s Elixer, Flamingo, Mossel & Gin en Smokin’ Barrels, allen in Amsterdam, Sugar Hill in Arnhem, ’t Paultje in Den Bosch, Het Concerthuis in Groningen, Brooklyn Middelburg in Middelburg en bij Café Victoria in Woerden.

Brooklyn Lager (5,2 procent alcohol) wordt gebrouwen van het Duitse twee-rij gerstemout en is amberkleurig. Het bier heeft een krachtige moutsmaak, ondersteund door een frisse bitterheid en een bloemig hoparoma.

De slok eindigt met een lichte karamelsmaak. De aromatische kwaliteiten van het bier zijn het resultaat van de zogenaamde ‘dry-hopping’ techniek; een eeuwenoude traditie waarbij in het bier verse hop wordt geweekt tijdens een koude rijping.

Reageer op dit artikel