nieuws

Club Trouw in Amsterdam sluit

Café

Club Trouw in Amsterdam in het voormalige kantoorpand en de drukkerij van krant Trouw sluit in januari volgend jaar definitief haar deuren. In het pand komt het Student Hotel dat halverwege 2015 van start wil.

Club Trouw in Amsterdam sluit

Eerder kondigde Trouw Amsterdam al aan dat de club eind dit jaar haar deuren zou sluiten, nu is er een officiële datum voor het allerlaatste feestje: zaterdag 3 januari 2015. Dit meldt de Amsterdamse krant Parool.

Het is altijd de filosofie en insteek van de organisatie geweest om iets tijdelijks neer te zetten. In eerste instantie zou Trouw het modernistische pand aan de Wibautstraat twee jaar betrekken, maar omdat de sloop en herontwikkeling van de oude drukkerij en aanliggende kantoren niet doorging, werd het huurcontract tot tweemaal toe verlengd.

Ondertussen is het gehele Trouwgebouw en de Parool-toren aan een nieuwe eigenaar verkocht en gaat The Student Hotel halverwege volgend jaar open, na een grootscheepse verbouwing. De clubavonden, het culturele programma en het groenterestaurant dat Trouw de stad biedt, verdwijnen daarmee.

Trouw Amsterdam – en daarvoor club 11 –  wil nog niet kwijt of er een vervolg komt op een andere plek in de stad, meldt Parool.

Reageer op dit artikel