nieuws

Hoppe Amsterdam niet blij met Utrechtse naamgenoot

Café

Voormalig-Café Top 100-winnaar Hoppe in Amsterdam is niet blij met de komst van een gelijknamig café in Utrecht. Mede-eigenaar Pepijn Zonneveld sluit een rechtszaak niet uit, meldt het Parool.

Hoppe Amsterdam niet blij met Utrechtse naamgenoot

‘Wij hebben de merknaam geregistreerd. Café Hoppe is echt Amsterdams, dat kun je niet zomaar even ergens anders neerzetten.’ Pepijn Zonneveld van Café Hoppe, is duidelijk in Het Parool. Hij is op z’n zachtst gezegd ‘niet blij’ en de mede-eigenaar van Hoppe, winnaar van de Café Top 100 2012, overweegt juridische stappen.

Aanfluiting

In hetzelfde artikel meldt Nico Arwanitidis, van de op 1 augustus geopende, gelijknamige zaak in Utrecht: ‘Ik vind het allemaal maar overtrokken, ik ben me van geen kwaad bewust.’ Volgens de uitbater is er niet bewust voor de naam gekozen. ‘Hoppe Amsterdam is een icoon, het zou een aanfluiting zijn als je dat na zou willen maken (…) Er zijn al zoveel hoppe: Hoppekoekjes, Hoppejenever en ook cafés.’

Geen punt

Vooral met dat laatste heeft hij een punt. Maar Café Hoppe in Groningen is het enige café dat het recht heeft ook de naam te dragen. Café Hoppe in Breda is een buurtcafé en is volgens Zonneveld geen punt. ‘Maar Utrecht komt wel heel dichtbij.’

Lees hier het volledige artikel in Het Parool.

Reageer op dit artikel