nieuws

Korting voor studenten bij Amsterdamse horeca

Café

Dertig horecazaken in Amsterdam doen mee aan het initiatief de NachtStudentenpas. Met deze gratis kaart kunnen nieuwe studenten tussen 18.00 en 6.00 uur eten en drinken met een korting van minimaal 15 procent, zo schrijft Metronieuws.

Korting voor studenten bij Amsterdamse horeca

Een gevoelig initiatief van Jasper Korse en Safano Cotino. Met de NachtStudentenpas kunnen nieuwe studenten met korting eten en drinken in dertig verschillende horecagelegenheden in Amsterdam, aldus Metronieuws.

Persoonsgebonden

Op vertoon van deze pas krijgt de bezitter een korting van minimaal 15 procent op de totaalrekening, geldig voor zowel eten en drinken.

De pas is persoonsgebonden en niet bedoeld om de rekening van een hele groep mee te betalen.

Drankgebruik

Bang dat dit drankgebruik stimuleert, zijn de initiatiefnemers volgens het artikel niet.

‘We hebben bewust gekozen voor een gulden middenweg, waarbij de korting voldoende interessant is voor de student en voor de ondernemer realistisch is om weg te geven, zo wordt Korse geciteerd.

Dronken studenten

Hij noemt het niet de bedoeling dat studenten dronken de gelegenheid uitlopen. Korse daarover tegen Metronieuws: ‘Daarom hebben we gekozen voor een breed aanbod met niet alleen horeca, maar ook filmhuizen, lasergamen en bowlen.’

Klantenbinding

Korse en Cotino zien ook een voordeel voor deelnemende horecaondernemers. Die kan via dit systeem gasten aan zich binden.

‘De pas wordt geblokkeerd als iemand is afgestudeerd, maar dan heb je hem of haar vaak al binnengehaald’, zo is te lezen in het artikel.

NachtStudentenpas

Metronieuws meldt dat inmiddels dertig horecagelegenheden de NachtStudentenpas accepteren.

Inmiddels zijn 3000 passen uitgedeeld aan nieuwe Amsterdamse studenten, binnen twee jaar moeten dat er 100.000 zijn.

Reageer op dit artikel