nieuws

AB Inbev lanceert bierkrat-automaat

Café

Bierbrouwer AB Inbev gaat zelf rechtstreeks bier aan consumenten verkopen. De brouwer heeft een bierkratautomaat geplaatst in de Belgische plaats Handzame. De automaat staat op de parkeerplaats van drankengroothandel Rojo. Als de proef slaagt, komen er meer bierautomaten.

AB Inbev lanceert bierkrat-automaat

Er kunnen achttien kratten Jupiler en zestien verpakkingen met telkens zes blikjes bier in de allereerste bierkratautomaat van AB InBev, het grote internationale bierbedrijf. De Belgische krant Het Nieuwsblad maakt melding van de eerste bierkratautomaat.

De automaat is in Italië ontworpen en draait nu proef in Handzame. Het is een prototype en er is maar één exemplaar van in heel de wereld.

Of de automaten ook elders komen, hangt af van de resultaten in het Belgische Handzame. ‘We komen tegemoet aan de stijgende vraag van de consument naar gekoeld bier dat op ieder moment van de dag en de nacht beschikbaar is. Omdat we willen vermijden dat jongeren onder de 16 jaar gekoeld bier kunnen kopen, vraagt de automaat eerst de identiteitskaart van de klant’, zegt An Teyssen, woordvoerster van AB InBev.

Reageer op dit artikel