nieuws

Facebook-actie om gesloten topcafé De Witte Aap

Café

Op Facebook is een actie gestart om café De Witte Aap in Rotterdam, nummer 49 in de Café Top 100 van vorig jaar, weer open te krijgen. Het café moet van de gemeente twee weken dicht vanwege een steekpartij op het terras van de Rotterdamse kroeg.

Facebook-actie om gesloten topcafé De Witte Aap

Gisteren is de pagina ‘Gooi De Aap zsm weer open‘ op Facebook gelanceerd. De pagina behaalde binnen een dag ruim 2.700 ‘vind ik leuk’-meldingen.

De gemeente Rotterdam heeft besloten dat De Witte Aap de komende twee weken dicht moet zijn. Komende week wordt besloten of het bij twee weken blijft, of dat er langer een slot gaat op de kroegdeur.

Aanleiding voor de strafsluiting is een incident waarbij ruzie tussen gasten ontstond. Buiten op het terras van de zaak ontstond een steekpartij waarbij een 33-jarige inwoner van Capelle aan den IJssel gewond raakte.

GroenLinks heeft het inmiddels opgenomen voor het horecabedrijf en wil dat De Witte Aap weer open gaat. Volgens raadslid Arno Bonte gaat het om een onterechte sluiting omdat de eigenaar niets aan het steekincident buiten de zaak kon doen. Ook D66 Rotterdam wil dat De Witte Aap haar deuren weer mag openen.

Naschrift redactie:
De Witte Aap uit Rotterdam bleef twee dagen gesloten en ging vrijdags na het incident aan het einde van de dag weer open.

Reageer op dit artikel