nieuws

Heineken slaat bod SABMiller af

Café

Heineken heeft een overnamebod van bierbrouwer SABMiller afgeslagen. Dat meldde de Nederlandse bierbrouwer zondagavond. Persbureau Bloomberg meldde zondag eerder dat Heineken was benaderd door het van oorsprong Zuid-Afrikaanse SABMiller.

Heineken slaat bod SABMiller af

Heineken bevestigde die toenadering met betrekking tot een mogelijke overname van het bedrijf. In overleg met de familie Heineken, die een controlerend belang in de Nederlandse brouwer bezit, werd echter besloten dat zo’n deal niet uitvoerbaar zou zijn.

De familie heeft daarbij laten weten ‘het erfgoed en de identiteit van Heineken als zelfstandige onderneming’ te willen behouden. De familie en het bestuur van het bedrijf hebben er alle vertrouwen in dat zij voor verdere groei kunnen zorgen. Het bedrijf liet ook nog weten niet van plan te zijn om verdere verklaringen over deze kwestie af te leggen.

SABMiller, het moederbedrijf van biermerk Grolsch en de op een na grootste bierbrouwer ter wereld, zou de familie Heineken een aanzienlijk belang hebben geboden in het nieuw te vormen bedrijf. SABMiller zou zich met de overname van Heineken willen wapenen tegen interesse van Anheuser Busch-InBev, de brouwer van merken als Budweiser, Corona en Stella Artois.

Reageer op dit artikel