nieuws

Heineken verkoopt verpakkingstak in Mexico

Café

Heineken verkoopt zijn verpakkingstak in Mexico aan Crown Holdings. De verkoop van het onderdeel Empaque levert naar verwachting een boekwinst op van circa €300 miljoen, zo maakte de brouwer maandag 1 september bekend.

Heineken verkoopt verpakkingstak in Mexico

In de bindende overeenkomst die Heineken en verpakkingsspecialist Crown tekenden, wordt Empaque een bedrijfswaarde toegedicht van €933 miljoen.

Blikjes, flessen en kroonkurken

Het bedrijf, dat aluminium blikjes, glazen flesjes en kroonkurken maakt, haalde in 2013 een omzet van €495 miljoen en een bedrijfsresultaat (ebitda) van €96 miljoen.

Bier

Door de verkoop, die naar verwachting nog dit jaar wordt afgerond, heeft Heineken naar eigen zeggen de handen vrij om zich volledig te richten op de productie en de verkoop van bier.

Nederlands grootste brouwer kreeg Empaque in 2010 in handen als onderdeel van de miljardenovername van Femsa Cerveza.

Wereldmarkt

Crown Holdings verwacht dankzij Empaque de op één na grootste leverancier van blikjes in Noord-Amerika te worden met 62 miljard eenheden per jaar.

Volgens het bedrijf staat dat gelijk aan 20 procent van de mondiale markt.

Empaque haalt volgens Crown dit jaar met ongeveer 1500 medewerkers een omzet van circa 700 miljoen dollar (€533 miljoen) en een bedrijfsresultaat van 150 miljoen dollar.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel