nieuws

Tongerlo Blond uitgeroepen tot ‘World’s Best Beer 2014

Café

Tijdens de World Beer Awards 2014 werd het Belgische speciaalbier Tongerlo Blond verkozen tot het beste bier ter wereld, en dit over de acht categorieën heen. Hiermee laat Tongerlo Blond een 700-tal andere bieren achter zich. Ook pakte het een gouden medaille in de categorie ‘World’s Best Pale Beer’.

Tongerlo Blond uitgeroepen tot ‘World’s Best Beer 2014

De World Beer Awards is een van de meest toonaangevende internationale bierwedstrijden. Een professionele jury verkiest voor elk continent per bierstijl een top drie, waarvan de laureaten het vervolgens wereldwijd tegen mekaar opnemen. Deze ‘World’s Best’ binnen hun categorie strijden tot slot voor de ultieme bekroning: het  ‘World’s Best Beer’. Tongerlo Blond mag zich vandaag als eindwinnaar het beste bier ter wereld noemen.

Samen met Prior Tongerlo, Tongerlo Bruin en Tongerlo Christmas behoort Tongerlo Blond tot de familie van Tongerlo abdijbieren. De tripelvariant Prior Tongerlo heeft eerder al verschillende bekroningen op zijn naam geschreven, waaronder een gouden medaille tijdens de World Beer Awards 2011. Het gamma behoort tot de Belgische erkende abdijbieren. Elke variant ondergaat een hergisting op fles. De extra lange rijping geeft de bieren hun typische, intensere aromabeleving en smaak. Tongerlo Blond (6% vol.alc.) wordt gekenmerkt door een aanzet die zacht en zoetig is, met een lichtdroge afdronk.

Brouwerij Haacht brouwt sinds 1990 deze authentieke abdijbieren onder licentie. Hiermee ondersteunt zij niet alleen één van de meest actieve kloostergemeenschappen uit ons land, maar zet ze met hedendaagse technieken en evenveel passie de eeuwenoude traditie van de Norbertijnen van Tongerlo verder.

Reageer op dit artikel