nieuws

Bonte Koe Purmerend terug op plek twee

Café

Café De Bonte Koe heeft de tweede plek behaald bij de Café Top 100 2015. Het bedrijf van Huub en Linda Arents schiet daarmee één plek omhoog ten opzichte van vorig jaar. Het jaar ervoor stond het Purmerendse café ook al op plek twee. De jury roemde de continuïteit van het bedrijf.

Bonte Koe Purmerend terug op plek twee

Tijdens de Café Top 100-bekendmaking in het Concertgebouw in Amsterdam is de Bonte Koe uit Purmerend tweede geworden. Eén plaatsje hoger dan het afgelopen jaar. Al een paar jaar staat De Bonte Koe in de top-3 van deze lijst. De eigenaren, Huub en Linda Arents, werken continu aan een verdere verbetering van hun biercafé. Zo kreeg de kaart met borrelhapjes gezelschap van een lunchkaart. Linda leeft zich hierop uit in de keuken en getuige haar enthousiaste reacties op Facebook doet ze dat veel plezier. Aan één ding waagt ze zich niet. De appeltaart. Die wordt nog steeds een paar keer per week vers gemaakt door de 83-jarige moeder van Huub. Tijdens de internationale markt, dit voorjaar, moest ze zelfs drie dagen lang om 4 uur 
’s ochtends opstaan om te bakken. Ze deed het met plezier.

Blinken en onderhouden

Beide eigenaren zijn vaak in café te vinden. Alles blinkt en is goed onderhouden. Ook de toiletten. Tijdens één van de bezoeken is de directie net een weekje weg. Maar de zaak bleef in goede handen achter, con- stateert het jurylid. ‘Deze vriendin toont veel horeca-
ervaring en ze praat met trots over het café, alsof het van haar is. Het jurylid geniet als wordt verteld dat het haar hoop is dat het café nog eens bovenaan de Café Top 100 gaat prijken. En, dat er in het kader hiervan elk moment een mysteryguest langs kan komen…’

>> Bekijk de complete ranglijst van de Café Top 100 2015

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels