nieuws

Brecht trots op binnenkomst op 57

Café

Dat ze de hoogste nieuwe binnenkomer waren, dat wisten ze al. Maar maandagavond kregen Sandra Houtman, Joris Houtman en Suze Vissers, van Café Brecht te horen op welke plek dat was. Het Amsterdamse huiskamercafé kwam binnen op plek 57 in de Café Top 200 2015. Met name dat stemde hen tevreden.

Brecht trots op binnenkomst op 57

Voorafgaand aan de bekendmaking is Misset Horeca met de camera bij Brecht langsgeweest (zie filmpje hieronder). De ondernemers werden verrast met het nieuws dat de hoogste nieuwe binnenkomer van dit jaar zijn. Op welke plek dat was, werd nog geheimgehouden tot het evenement. Wel mochten ze een gokje wagen. Opvallend daarbij was dat Suze Vissers dat exact goed gokte. ‘Ik ben helderziend’,  verklaarde ze met een grote glimlach na afloop. Presentatrice Froukje de Both vroeg dan maar meteen naar een voorspelling voor ’t komende jaar. Na lang nadenken kwam een bescheiden 48 als antwoord.

Prijs

Samen met de werknemers van Brecht is een pool opgezet waarbij iedereen kon gokken op welke plek het café zou zijn geëindigd. Sandra Houtman: ‘We deden zelf ook mee, maar we willen zelf die prijs natuurlijk niet winnen, die is voor het personeel. Dus we kijken wie het dichtst bij Suze in de buurt zat.’

Berlijnse huiskamer

Het bedrijf huist in het centrum van Amsterdam en is een opvallendheid in zowel Amsterdam als in de lijst. Qua sfeer is het een huiskamer, maar dan Berlijnse stijl. De stad waar Joris Houtman een tijdlang verbleef. Het is de informele sfeer dat het café zo leuk maakt vindt hij. ‘De meubels staan altijd anders, iedereen kan gaan zitten waar hij of zij wilt en dat maakt het gezellig. Oud-Hollandse gezelligheid, maar dan op een nieuwe, andere manier.’

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels