nieuws

Café Braakhekke wint Publieksprijs Café Top 100

Café

Café Braakhekke in Bathmen heeft de Café Top 100 Publieksprijs gewonnen. Het café kreeg de meeste stemmen van hun gasten en vrienden. Daarmee verslaat het café de winnaar van de vorige twee edities, ’t Plein in Meppel.

Café Braakhekke wint Publieksprijs Café Top 100

De Publieksprijs was deze keer een nek aan nek race. Waar het verschil tussen de nummer één en twee vorig jaar ruim 250 was, scheelt het aantal stemmen dit jaar maar veertien. Braakhekke eindigt met 335 stemmen bovenaan de ranglijst. Daarna komen ’t Plein in Meppel en ’t Stulpke in Uden met respectievelijk 320 en 317 stemmen. De top vijf is compleet met De Michel in Haaren (256) en D’r Klinge in Heerlen(224). Totaal werd er 3587 keer gestemd.

Promotie

De tussenstand werd op 28 oktober bekend gemaakt. Sindsdien besteedden alle cafés in de top vijf nog eens extra aandacht aan de publieksprijs via hun social media-kanalen. Toch stevende Braakhekke ’t Plein in de laatste weken alsnog voorbij voorbij. Herberg ’t Plein, waar de publieksprijs van de vorige twee jaar nog pronkt op de website, stond tot zo ver nog op één. Ook café ’t Stulpke maakte een mooie eindsprint. Zij steeg van een vijfde naar de derde plaats. Naast de promotie op Facebook werd Twitter ook veelvuldig ingeschakeld. Zo Twitterde Braakhekke twee dagen voor het sluiten van de stembus nog een oproep aan haar gasten. ‘Svp nog even stemmen! Kunnen we Bathmen weer landelijk op de kaart zetten!’ luidde de boodschap. Nou, dat is het café absoluut gelukt.

Naar de stembus

Het stemmen is op negen oktober gestart en tien november geëindigd. Dat wil zeggen dat er in één maand tijd bijna 3600 keer is gestemd. Dit gebeurde allemaal via Facebook. Diegene die de moeite deed om te kiezen maakten kans op eens leuke caféprijs. Inmiddels heeft Misset Horeca tien exemplaren van Bar verloot. Bar magazine is de consumentenuitgave van de Café Top 100.

De Top 10

1. Braakhekke, Bathmen (335)
2. ’t Plein, Meppel (322)
3. ’t Stulpke, Uden (317)
4. De Michel, Haaren (256)
5. D’r Klinge, Heerlen, (224)
6. De Engel, Oldenzaal (198)
7. Pelle’s, Deurningen (162)
8. Schiller, Aalten (147)
9. Samson, Nijmegen (133)
10. De Tijd, Oisterwijk (107)

>> Bekijk de complete ranglijst van de Café Top 100 2015

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels