nieuws

De Biet’: plek drie in Café Top 100 niet verwacht

Café

Robbert Roggeband reageert als een nuchtere Zeeuw betaamt, al gaat zijn team wel helemaal uit hun dak als De Gekroonde Suikerbiet – De Biet voor intimi – op plaats drie eindigt in de Café Top 100 2015. ‘Dit is boven verwachting.

De Biet’: plek drie in Café Top 100 niet verwacht

‘We komen van plek acht. Plaats drie is geweldig, bóven verwachting. We staan al drie jaar lang in de top 10. Van 7 via 8 naar drie. Dat hadden we echt niet verwacht, maar het is geweldig natuurlijk.’

Nu staat de ambitie om volgend jaar de nummers één en twee van het podium te stoten, lacht Roggeband. ‘We hebben een jong team, we zijn innovatief en proberen de trends te volgen. We hebben een mening en we hebben passie. We maken elkaar een beetje gek daarin. We doen met name dingen die we leuk vinden en waarvan we denken dat het bij ons past.’

‘We zijn niet het hele jaar met die plek in de Top 100 bezig, we kijken vooral naar onszelf.’

Dagzaak

Een sprong van vijf plaatsen in de top 10 is een prestatie van formaat, die Roggeband verklaart met de stappen die gezet zijn. ‘Drie jaar terug hebben we verbouwd, en afgelopen winter zijn we eten erbij gaan doen. Biljartje eruit, we proberen mee te bewegen en De Biet meer weg te zetten als dagzaak.’

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels