nieuws

De Biet schiet top-3 Café Top 100 binnen

Café

Café De Gekroonde Suikerbiet uit Zierikzee heeft het brons gehaald in de Café Top 100 2015. Het bedrijf van Robbert Roggeband is al jaren een vast gezicht in de top van de lijst, maar heeft dit jaar voor het eerst een podiumplek weten te bemachtigen.

De Biet schiet top-3 Café Top 100 binnen

De Café Top 100 2015 werd maandagavond 24 november onthuld in het Concertgebouw in Amsterdam. Onder leiding van presentatrice Froukje de Both telden de aanwezigen de lijst terug van honderd tot één. De Gekroonde Suikerbiet vond zichzelf daarbij terug op plek drie. De jury was na diverse bezoeken dit jaar, lyrisch over het café van ondernemer Robbert Roggeband.

Schoolvoorbeeld

Het bier, de visgerechten, de koffie, het terras, het personeel…als ons jurylid na zijn bezoek huiswaarts keert, is hij over alles lyrisch. Maar ruim daarvoor was al duidelijk dat zo’n beetje alles goed loopt bij dit café van ondernemer Robbert Roggeband En vooral ook: dat over alles hier in Zierikzee goed is nagedacht. Drie jaar na de verbouwing (waarbij het pand ernaast bij het café is getrokken) bewijst De Biet dat een goede ondernemer ook met een klassiek bruincafé goed kan  scoren. Beide delen zijn harmonieus met elkaar verbonden. Hierdoor is dit bedrijf een schoolvoorbeeld van een bruincafé dat door een verbouwing en beleidsmatige bijsturing weer helemaal bij de tijd is, zonder dat het aan karakter heeft verloren.

Nieuw publiek

Maar niet alleen het interieur onderging een metamorfose. Roggeband is ‘meer met eten gaan doen’, zette streekgerechten op de kaart, breidde het assortiment bieren uit tot zo’n 65 en wist op deze manier zowel het oude publiek te behouden als een jonger publiek aan zich te binden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels