nieuws

De Bonte Koe blij met tweede plek in Café Top 100

Café

Tweede is misschien wel mooier dan eerste, reageren Huub en Linda Arent op de tweede plaats van hun Purmerendse bruine café De Bonte Koe in de Café Top 100. ‘Wij kunnen nog even door, de nummer één ligt er drie jaar uit.

De Bonte Koe blij met tweede plek in Café Top 100

‘Het was wel lang spannend!, vindt Linda Arents over de uitreiking. ‘Toen twee en één op het podium stonden, duurde het erg lang. Maar het was wel heel erg leuk.’

‘We zijn niet teleurgesteld dat we niet nummer één zijn. Ik denk dat plek twee juist heel mooi is, dan kunnen we nog even door. Als één lig je er drie jaar uit. En we staan nu voor de vierde keer op rij in de top drie. Echt geweldig.’

Lunch

Het afgelopen jaar heeft De Bonte Koe de lunch opgepakt, om op die momenten meer gasten binnen te halen. De avonden bleven wat achter deze zomer, omdat je niet snel een bruin café binnenstapt met mooi weer. Maar we hebben een prachtig terras, en geknald met de lunch.’

Dat De Bonte Koe er aan de Purmerendse Koemarkt tussen alle horeca uitspringt, is volgens Huub Arents te verklaren door de lat die hoog ligt. ‘Wij zijn goed met ons vak bezig. Niet dat onze concullega’s dat niet doen, maar vooral mijn vrouw heeft de lat erg hoog liggen. Als je dat vanzelfsprekend doet, kom je op een niveau dat je eruit springt.’

Gasten nummer één

‘Wij blijven onszelf, en kijken niet naar hypes en trends’, zegt Linda Arents. ‘We zijn wie we zijn en het moet vooral gezellig zijn. Nummer twee is leuk hoor, en heeft geeft echt wel weer een nieuwe push. Maar nummer één zijn toch onze gasten. Tuurlijk wil je een keer nummer één worden, daar ga je voor. Zeker als je er elke keer zo dicht bij bent, dan wil je gewoon die eerste plek. Maar het is niet het allerbelangrijkste.’

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels