nieuws

Groothuis over the moon na winst Café Top 100 2015

Café

De spanning gierde over het podium van het Concertgebouw, toen alleen de nummers één en twee nog over waren. Toen de verlossende naam in beeld kwam, en Eetcafé Groothuis wist dat zij de nieuwe nummer één in de Café Top 100 zijn, barstte een oorverdovend gejuich uit.

Groothuis over the moon na winst Café Top 100 2015

Na van de eerste schrik te zijn bekomen, maken ondernemers Jan en Diana van Es zich even los uit hun hossende team. ‘Ik realiseer het me nog niet echt. Pas nu begin ik me te beseffen dat het echt waar is!’, glundert Diana van Es.

Dan wellen tranen op in haar ogen. ‘We hebben best twee zware jaren achter de rug. Je volgt je droom, gaat bouwen en zet wat neer. Maar je beseft niet altijd wat daarachter vandaan komt. Als je je droom bereikt hebt, moet je daarnaar gaan ondernemen. En dat is best zwaar geweest. Maar we zitten nu in de lift!’

Keihard gewerkt

‘Vorig jaar waren we nummer twee, en zei het juryrapport al dat het echt heel goed was’, zegt Jan van Es. ‘We hebben het hele jaar met zijn allen keihard gewerkt om dat vast te houden. We hoopten op weer een toptien notering.’

‘Vorig jaar kwamen we van 21 naar 2, dat was een heel grote stap. Afgelopen jaar moesten we dat vast zien te houden. En daar staan de echte toppers!’, wijst een breed lachende Jan van Es naar zijn team, dat wederom in gejuich uitbarst.

Het is echt waar: Eetcafé Groothuis is de nummer één in de Café Top 100 2015.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels