nieuws

Groothuis wint Café Top 100 2015

Café

Café Groothuis uit Emmen mag zich een jaar lang het beste café van Nederland noemen. De zaak van Jan van Es is maandag 24 november uitgeroepen tot nummer één van de Café Top 100 2015.

Groothuis wint Café Top 100 2015

Tijdens een feestelijk evenement in het Concertgebouw in Amsterdam is Café Groothuis uit Emmen uitgeroepen tot de nieuwe nummer 1 van de Café top 100. Ruim vierhonderd aanwezigen uit de top van de cafébranche woonden de bekendmaking van de lijst bij. Groothuis is al jarenlang een vaste waarde in de Café Top 100. In 2005 kwam dit eetcafé binnen op nummer 99. Vanaf dat moment klimt de zaak ieder jaar een stukje hogerop. De opvallend grote sprong voorwaarts die vorig jaar werd gemaakt had alles te maken met een flinke verbouwing die in 2012 werd gerealiseerd. Aan de achterkant van het cafégedeelte kwam een nieuwe zaal. Met schuifdeuren afgescheiden van het café. Maar als er extra capaciteit nodig is, zoals afgelopen jaar bij het WK voetbal, is de oppervlakte van het café in een handomdraai verdubbeld.

Behulpzaam

Het viel de jury op dat het interieur niet alleen blinkend schoon is, maar ook uitstekend onderhouden. Van toog tot de  toiletten. Jan van Es heeft zowel smaak als een goed gevoel voor de wensen van zijn gasten. Hardware en software lopen hier naadloos in elkaar over. Groothuis maakte het afgelopen jaar weer indruk omdat het alle gasten – jong of oud, man of vrouw, klein of groot – een warm gevoel van welkom weet te geven. In de editie van 2014 werd al geconstateerd dat iedereen hier echt in de watten worden gelegd en dat werd ook dit jaar weer bewezen.

Ambassadeur

Het is de eerste keer in de historie van de Café Top 100 dat er een Drentse winnaar wordt aangewezen. Emmen en heel Drenthe mogen volgens de jury trots zijn op deze ambassadeur. De jury rept van ‘één grote Groothuis-show’ en die wordt na een tweede plek vorig jaar, nu dan uiteindelijk beloond met het welverdiende goud. Café Groothuis is het beste café van Nederland.

>> Bekijk de complete ranglijst van de Café Top 100 2015

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels