nieuws

Nikki Groenheide is Parel van het Jaar in Café Top 100 2015

Café

De allereerste Parel van het Jaar van de Café Top 100 is Nikki Groenheide, bedrijfsleider bij Grand Café Van Ruysdael in Heemskerk. Tientallen ondernemers nomineerden hun beste medewerker, zo ook Van Ruysdael-eigenaar Lex Rietveld. ‘Ik zou me zonder Nikki geen raad weten.

Nikki Groenheide is Parel van het Jaar in Café Top 100 2015

Grand Café Van Ruysdael opende tien jaar geleden in het centrum van Heemskerk, en vanaf dag één werkt ook Nikki Groenheide in het bedrijf. Ze begon in de afwas, maar ontdekte al snel dat er aan de andere kant van de keukendeur veel leukere dingen gebeurden.

Dus haalde Rietveld haar maar naar voren, waar ze nooit meer is weggegaan en zelf doorgroeide tot bedrijfsleider. ‘Ze is enorm betrokken en heeft een geweldig positieve invloed op haar vele collega’s. Met allemaal kan ze het goed vinden, ook door haar opgeruimde en immer vrolijke karakter.’

Ook gasten vinden haar speciaal. Volgens Rietveld zijn er veel mensen uit Heemskerk en omgeving die wekelijks naar Van Ruysdael komen, voor Groenheide en haar gastvrijheid.

Fundament in het bedrijf

Intussen is Groenheide opgeklommen naar bedrijfsleider bij Van Ruysdael. ‘Elke ondernemer zoekt naar fundamenten in zijn bedrijf’, zegt Rietveld. ‘Naar mensen die je beleid steunen, er hetzelfde over denken en medewerkers kunnen motiveren. Nikki is zo iemand.’

‘Ik zeg altijd: medewerkers zijn in principe passanten. Maar Nikki is een dermate grote steunpilaar dat ik me zonder haar geen raad zou weten. Ik hoop niet dat ze heel snel bij ons weggaat. Als één iemand deze titel dubbel en dwars verdient, dan is het ons grootste visitekaartje van Grand Café Van Ruysdael en dat is Nikki Groenheide.’

Nieuwe titel: Parel van het Jaar

Naast ondernemers willen we in de Café Top 100 ook medewerkers van topcafés in het zonnetje zetten. Daarom is de titel Parel van het Jaar in het leven geroepen, voor een medewerker die onmisbaar is of een onderscheidende persoonlijkheid heeft.

De titel bestaat al bij andere Top 100-lijsten van Misset Horeca, zoals de Cafetaria Top 100 en de Koffie Top 100. Elk bedrijf dat zich aanmeldt voor de uitreiking van de Top 100, mag één medewerker nomineren en de keuze motiveren. Uit de inzendingen wordt de beste of meest originele motivatie gekozen en beloond met de titel Parel van het Jaar.

>> Bekijk de complete ranglijst van de Café Top 100 2015

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels