nieuws

‘Elke Nederlander moet verplicht jaar in de horeca werken

Café

Elke Nederlander zou verplicht een jaartje in de horeca moeten werken. Deze uitspraak deed KHN-directeur Lodewijk van der Grinten tegenover BNR Radio. ‘Ik denk dat elke Nederlander en Nederland als land er beter uit zou komen te zien als iedereen een jaartje in de horeca zou werken.

‘Elke Nederlander moet verplicht jaar in de horeca werken

‘Ik meen het serieus,’ voegt Van der Grinten aan zijn uitspraak toe. ‘De horeca is een prachtige plaats om talent te ontwikkelen als het gaat over empathie, tolerantie, rekening houden met elkaar: echt de huiskamer van de samenleving.’

Van der Grinten gelooft niet dat zo’n ‘horeca-dienstplicht’ ook daadwerkelijk wordt ingevoerd. ‘Ik ga er van uit dat dat niet zomaar indaalt bij allerlei politieke partijen.’

‘Maar ik meen het ook als beeld en metafoor. Ik ben ervan overtuigd dat geen land, stad, dorp, braderie, winkelstraat op orde is als het aanbod niet goed gelardeerd is met fatsoenlijke horeca. Buitenlanders kijken er naar, toeristen kijken er naar: godzijdank groeit het ook. Dat is mooi.’

Reageer op dit artikel